Diensten

Training

Training van jouw paard gebaseerd op een correcte basis en een gezonde fysieke en mentale ontwikkeling. 

Jouw paard en jij zijn welkom

Ik heb beperkt de mogelijkheid om paarden voor derden te trainen bij mij op stal. Ik vind het belangrijk dat ik voldoende tijd en aandacht aan mijn paarden kan besteden en om een goede band met ze op te bouwen. Daarom werk ik alleen met paarden waarvan ik weet dat ik ze echt kan helpen en vind ik het belangrijk dat de eigenaar ook achter onze manier van trainen staat. Ik ga niet voor quick-fixes of snelle verkoop maar voor een duurzame, gedegen opbouw van de training waarbij het paard altijd aangeeft wat er mogelijk is. Mijn paarden hebben veel plezier in het werk en ik doe er alles aan om ze zo fit en gelukkig mogelijk te houden. 

Het trainen van paarden is mogelijk voor langere periode met het oog op een toekomstige sportcarrière, maar ook wanneer je tijdelijk niet in staat bent om zelf te rijden kan ik daarin ondersteuning bieden. In dat laatste geval kom ik ook bij jou op locatie om te rijden. Ieder paard, iedere eigenaar en ieder probleem is anders, daarom is het trainen van een paard altijd maatwerk. Wil je weten of ik in jouw situatie kan helpen, neem dan contact met me op.  

Je wilt graag dat jouw paard...

En dus niet dat jouw paard...

Mijn werkwijze & Methode

Bij het trainen van een paard vind ik het, net zoals bij het lesgeven, belangrijk om vooraan te beginnen en geen stappen over te slaan. Ik ben van mening dat dat weliswaar in het begin wat meer tijd kost, maar je dat later ruimschoots terugkrijgt omdat je niet vastloopt bij het aanleren van de zwaardere oefeningen. Ik neem daarom altijd de tijd om een paard te leren goed in balans te bewegen en hem te helpen een goed evenwicht te vinden onder de ruiter. Ook vertrouwen is iets waar ik veel waarde aan hecht. Daarom werk ik niet alleen met de paarden vanuit het zadel maar ook vanaf de grond. Een van de dingen die ik belangrijk vind om te leren is het ontspannen en durven loslaten, hier heb ik later veel profijt van. 

In het verleden heb ik vaak paarden gereden die verreden waren, het plezier in het werk verloren hadden of na een blessure moeite hadden om weer fijn aan het werk te komen. Ik ben daar heel kritisch door geworden op hoe een paard zijn lichaam gebruikt en hoe hij zichzelf belast. Enkele belangrijke dingen uit mijn rijden zijn een goede verticale balans, het sturen van de schouder in plaats van het hoofd, het buigen om het binnenbeen, een naar voren denkende hand, het lijf naar het hoofd toe rijden en het paard oefeningen leren en op eigen benen laten uitvoeren.

Naast goed rijden, is goed management natuurlijk onmisbaar om te kunnen presteren. Vrije beweging en veel buiten staan vind ik daar een essentieel onderdeel van. Maar ook ruime en rustige stallen, goed en altijd genoeg hooi en de voeding aanpassen op de behoefte van het individuele paard. Ik kan nog veel meer opnoemen maar wat eigenlijk het allerbelangrijkst is, kritisch blijven en blijven kijken naar het individu. Niet ieder paard vind hetzelfde fijn, niet ieder paard heeft hetzelfde nodig en ik probeer altijd zo goed mogelijk te kijken naar wat voor ieder paard individueel het beste werkt en waar hij zich het allerbeste bij voelt. Op die manier kan jouw paard immers ook het allerbeste presteren. En dat is waar ik voor ga, een gezond en blij paard dat goed presteert voor de langere termijn. 

Praktische informatie

Wat vinden anderen

Mag ik jou en jouw paard helpen?
Neem dan contact op, dan plannen we een afspraak