Diensten

Behandelingen

Als sportmasseur voor paarden help ik jouw paard om zijn lijf op de correcte manier te gebruiken. Dit is nuttig ter ondersteuning van je training, maar ook bij het herstellen van en opbouwen na een blessure. Soepele, goed functionerende spieren en gewrichten zijn een essentieel onderdeel van het welzijn van onze paarden en moeten het uitgangspunt zijn voor we starten met verdere training!

Jouw paard en jij zijn welkom

Als instructrice word ik regelmatig gevraagd of ik combinaties kan helpen die tegen problemen aanlopen. Soms is de oplossing vrij eenvoudig en is er een communicatieprobleem tussen ruiter en paard, maar in een aantal gevallen is er meer nodig. Deze paarden zijn zo gewend aan een verkeerde manier van bewegen en bewegen al zo lang op die manier, dat het lastig is om ze enkel door training onder het zadel weer het goede gevoel te geven. Ook paarden die na een blessure weer aan het werk mogen kunnen soms wat ondersteuning gebruiken om weer vrijuit te durven bewegen. Het goed functioneren van spieren en gewrichten en vrijuit kunnen bewegen voorkomt veel problemen in de training en maakt het werken voor paard en ruiter veel plezieriger!

Ook als je geen echte problemen ervaart, is een sportmassage nuttig en prettig voor je paard. Tijdens een sportmassage behandel ik altijd het gehele paard en doe ik mijn uiterste best om te zorgen dat jouw paard zijn lichaam optimaal kan gebruiken. 

 

Je wilt graag dat jouw paard...

En dus niet dat jouw paard...

Mijn werkwijze & Methode

Bij een sportmassage bekijk en behandel ik altijd het gehele paard. Hoe zit hij in zijn vel, hoe staat hij op zijn voeten, hoe zijn de spieren, hoe ziet de vacht eruit…Alle informatie neem ik mee. De exacte behandeltechnieken zijn afhankelijk van het paard zelf en wat deze nodig heeft. Massagetechnieken, mobiliseren en stretchen of taping zijn enkele technieken die ik kan toepassen. Het uitgangspunt is altijd het paard mooi in balans, in evenwicht en met veel bewegingsvrijheid te laten functioneren. Paarden zijn gemaakt om te bewegen en als dat niet goed kan, ontstaan er altijd problemen. 

Alles in een paard is verbonden en dat uit zich zowel in het behandelen als in het rijden (of lesgeven). Een stugge aanleuning kan zomaar voortkomen uit een probleem in de achterhand. Als sportmasseur probeer ik altijd het hele plaatje te zien en niet alleen een acuut probleem te behandelen. Paarden zijn geweldig goed in compenseren en daarom is het zo belangrijk dat het paard volledig behandeld wordt. Daarmee kan een massage ook een supergoede aanvulling zijn op een behandeling van de dierenarts (overleg dit wel altijd eerst met je dierenarts!) of fysio. 

Een massage zorgt voor bewustwording, een betere houding, spieren worden losgemaakt of juist geactiveerd en er komt ruimte in het lijf om te bewegen. Je paard leert loslaten en ontspannen, of in sommige gevallen juist spiergroepen meer aanspannen zodat hij zijn lijf op een correcte en gezonde manier kan gebruiken. Natuurlijk krijg jij als eigenaar of ruiter ook uitleg over wat ik allemaal voel en tegenkom zodat je inzicht krijgt in zaken waar je in de training tegenaan loopt, de oorzaak daarvan en praktische handvatten hoe je hier zelf mee aan de slag kan. Op die manier haal je het meeste rendement uit de behandeling en daarnaast is het ontzettend leuk om je paard beter te leren kennen en te begrijpen waar hij lichamelijk tegenaan loopt. 

Praktische informatie

Wat vinden anderen

Mag ik jou en jouw paard helpen?
Neem dan contact op, dan plannen we een afspraak