Diensten

Revalidatie

Full service revalidatie van je paard tijdens het herstel van een blessure en eventueel de opbouw daarna. Ik doe er alles aan om jullie snel en goed weer op weg te helpen, met de liefde en aandacht voor jouw paard die hij verdient!

Jouw paard en jij zijn welkom

Een revalidatietraject vergt veel van zowel paard als eigenaar. Tijd en moeite, aanpassingen in management, rust, geduld en meestal erg veel (extra) werk. Als eigenaar wil je dit vaak met alle liefde zelf doen, in de dagelijkse praktijk is dat echter niet altijd realistisch. Als je paard tijdens een revalidatieperiode bij ons op stal komt, nemen wij jou al het werk uit handen. Van stappen en koelen tot behandelingen op de trilplaat, pulserend magneetveldtherapie, controle afspraken bij de dierenarts, ondersteuning door massage of medical taping, zijn een greep uit de mogelijkheden die we aanbieden. Naast de benodigde zorg voor de blessure, is er ook echt zorg voor jouw paard. Voor wie hij is, hoe hij zich voelt, er is tijd voor aandacht en een extra knuffel. Want ook dat telt!

De horse powerplate ofwel trilplaat is een fantastische ondersteuning voor de genezing van diverse blessures. Niet alleen omdat het de genezing enorm stimuleert, maar ook omdat het de rest van je paard veel sterker, gezonder en fitter houdt. Het ondersteunt de doorbloeding, de spieren, vermindert het krachtverlies maar denk ook eens aan het effect op het actiever houden van de darmen bij een paard op boxrust bijvoorbeeld. Op de pagina Horse Powerplate vind je alle informatie over de trilplaat en de mogelijkheden, maar samengevat, bij ons op stal is deze eigenlijk onmisbaar in vrijwel elk revalidatieproces. Bijkomend voordeel is dat de paarden er ook nog eens enorm van genieten!

Het uit handen geven van je paard is altijd spannend, en wij hebben er alle begrip voor dat dit nog moeilijker is wanneer je paard geblesseerd is. Daarom ben je altijd welkom om te komen kijken en je paard nog extra aandacht te geven. Daarnaast houden we je op de hoogte met foto’s en video’s zodat je als eigenaar ook actief betrokken blijft in het proces. 

Je wilt graag dat jouw paard...

En dus niet dat jouw paard...

Mijn werkwijze & Methode

Oprechte aandacht en tijd. Dat is wat een paard in mijn ogen nodig heeft en dat is ook hoe ik wil werken. Ik doe mijn best om alle paarden die bij mij op stal komen, ongeacht of dat voor training, revalidatie of iets anders is, echt te leren kennen. Ik wil graag weten wat ze fijn vinden, waar ze blij van worden, wat ze vervelend vinden. Ik wil niet gewoon dat de paarden rustig zijn, maar dat ze oprecht happy zijn. Op stal heerst rust en een fijne sfeer wat zorgt dat ook paarden die nieuw zijn op stal zich snel op hun gemak voelen. Omdat zij vanaf het begin veel aandacht krijgen, leren ze ons snel kennen en zien we het ook snel als er een paard niet in orde of anders dan anders is. 

Revalidatietrajecten lopen altijd in overleg met een dierenarts. Dat kan jouw eigen dierenarts zijn of in overleg een dierenarts hier uit de omgeving. Samen stellen we dan een plan op voor welke behandelmethoden we inzetten, hoe het rust of opbouwschema eruit gaat zien en alle overige bijzonderheden. Op die manier weet ik zeker dat je paard de beste kans op optimaal herstel heeft en door strak te blijven monitoren zijn we er ook snel bij als het onverhoopt toch niet de goede kant op lijkt te gaan. Geen paard, blessure of revalidatie is hetzelfde en dat zie je terug in mijn werkwijze. 

Ik bied diverse extra mogelijkheden aan ter ondersteuning en behandeling van je paard. De horse powerplate zetten we erg veel in tijdens revalidatietrajecten en ook magneetveldtherapie kan een goede ondersteuning zijn. Daarbij is het mogelijk het paard regelmatig te masseren en eventueel te tapen, wat met name bij klachten in de rug en hals of bij compensatie in het lijf vanuit een beenprobleem heel effectief kan zijn. 

Good to know

Praktische informatie

Zij gingen jou voor

Mag ik jou en jouw paard helpen?
Neem dan contact op, dan plannen we een afspraak