Diensten

Instructie

Lessen voor iedereen die op een eerlijke manier wil rijden en wil leren zijn paard zo optimaal mogelijk te trainen. 

Jouw paard en jij zijn welkom

Ik geef les aan iedereen die fijn en eerlijk paardrijden belangrijk vind. Jouw leeftijd, het ras van je paard, jullie niveau, het doet er echt niet toe. Wat er wel toe doet is dat je graag wil samenwerken met je paard, het plezier van jullie beiden belangrijk vindt en op zoek bent naar iemand die je echt aan het denken zet. Ik denk met je mee over hoe jij een betere trainer word voor je paard, hoe je hem beter kan helpen met dingen die hij lastig vindt en hoe we er samen voor zorgen dat jouw paard elke dag met plezier werkt en zich zo goed mogelijk ontwikkelt. 

Je wilt graag dat jouw paard...

Je wilt niet dat jouw paard...

Mijn werkwijze & Methode

Het allereerste waar ik naar kijk bij het werken met een nieuwe combinatie, is hoe verloopt de communicatie tussen jullie. Zit je correct op je paard, kan je effectief inwerken en onafhankelijke hulpen geven en begrijpt je paard eigenlijk wel wat je bedoelt? Heel veel problemen en frustraties bij ruiters en paarden ontstaan uit miscommunicaties. Ik vind het heel belangrijk dat de connectie met je paard goed is, voor je dingen van hem gaat vragen. 

Een tweede speerpunt in mijn trainingen en lessen is balans. Paarden die niet in balans zijn, hebben veel meer moeite met het werk en vertonen vaak probleemgedrag. Wegrennen, schrikken, staken, aanleuningsproblemen…Een paard in evenwicht brengen in zijn lijf, doet hem mentaal ook heel veel goed. Daarnaast is een goede balans naar mijn mening een vereiste voor het correct uitvoeren van vele oefeningen en zorgt het voor een meer evenwichtige en dus gezonde belasting van het lichaam. 

Met een goede connectie tussen ruiter en paard en een paard dat weet hoe hij zijn balans moet bewaren onder de ruiter, heb je een basis om de training verder op te bouwen. Door je paard sterker, soepeler en meer bewust van zijn eigen lijf te maken, oefeningen hiervoor op de juiste manier in te zetten en correct uit te voeren en samen te werken aan steeds meer fine-tuning, ontstaat er een prachtige combinatie. Een combinatie die elkaar aanvult en versterkt, die met vertrouwen de ring of het bos in rijdt, met trots en plezier samenwerkt. Niet één happy athlete, maar twee!

Praktische informatie

Wat vinden anderen

Mag ik jou en jouw paard helpen?
Neem dan contact op, dan plannen we een afspraak